Never Mind the Hype (nmth.nl), 04/09/2020

Labasheeda is terug van weggeweest! Vijf jaar stilte was niet voor niets, want vandaag komt het artpunk viertal bestaande uit Saskia van der Giessen zang, gitaar en viool, gitarist Arne Wolfswinkel, bassist Renato Cannavacciuolo en Jan Tromp op de drums met de verse plaat Status Seeking aanzetten. Helemaal mooi: over een uur staan ze in Cinetol Amsterdam samen met noisepunkers BUG! Goed moment dus om nog even die nieuwe plaat op te zetten hieronder…

De artpunk van Labasheeda is aangenaam eigenaardig te noemen. Vleugjes hardcore, oldschool postpunk, noiserock en de toevoeging van een viool zorgt voor een heerlijk all over the place geluid. Toch klinkt Status Seeking gestructureerd, zo heb je bijvoorbeeld het rockende ‘Dark Dream’ dat de plaat opent, gevolgd door het heerlijk opgebouwde ‘Reunion’. Een uitbarsting of crunchy gitaarriff is nooit ver weg, maar een grote troef is het gebruik van een viool door Saskia van der Giessen.

In tracks als ‘Uncomfortable Object’, ‘Crossing Lines’ of ‘False Flag’ komen die niet alleen mooi uit de hoek, maar ook akelig en onheilspellend, alsof we ons in een arthouse horrorfilm begeven. De oldschool hardcorevibe hoor je dan weer terug in het vlotte Interruption en de bondige maar venijnige afsluiter ‘A Novelty’. Kortom, een gevarieerde en eigenaardige punkplaat van Amsterdamse bodem, zoals die moet klinken.